Операцията на Афелай мина успешно PDF Печат Е-мейл
Автор moderator   
04 October 2011
ibrahim_afellay_r.jpgФутболистът на Барселона Ибрахим Афелай претърпя вчера успешна операция на коляното, след като на 22 септември скъса кръстни връзки по време на тренировка.

Интервенцията бе извършена 10 дни след получаването на травмата, за да спадне малко отока на крака, а и освен това самият той е изпитвал доста сериозна болка.

В крайна сметка всичко мина успешно, като операцията продължи около 50 минути, като на футболиста бе направи и артроскопия. Той ще остане в клиниката 4-5 дни, след което ще бъде изписат и ще се прибере в дома си.

“След няколко дни болката трябва да отшуми, след което той ще започне да се възстановява. Приблизителният период за преодоляването на подобна травма е около 6 месеца” коментира д-р Рамон Кугат, който даде пресконференция заедно с лекаря на Барса Рикард Пруня.

Това означава, че Афелай би могъл да запише няколко участия в края на сезона, но само ако мачовете не са от особено голямо значение за каталунците.

Лекарите все пак изтъкнаха, че той ще бъде възстановен напълно от контузията си чак след 2 години, тъй като това е периодът за възвръщането на оптимална форма.

 

Източник: Gol.bg

 
< Предишна   Следваща >

Трябваше ли Чигринский да бъде продаден?
 

Потребители: 685
Материали: 4856
Връзки: 5

© 2008 Barcelona-Bulgaria.com - Всички права запазени.