Гуардиола: Сър Алекс е велик, за мен е чест да се изправя срещу него PDF Print E-mail
Written by moderator   
Thursday, 26 May 2011
josep_guardiola_r.jpgПеп Гуардиола винаги се изказва ласкаво за своите опоненти и колеги. Този път той изчетка и сър Алекс Фъргюсън преди финалния мач в Шампионската лига между Барса и Юнайтед.

Според испанеца, Фърги е един от най-великите наставници в европейския футбол.

"За съжаление аз не познавам сър Алекс толкова добре в личен план. Срещали сме се няколко пъти", каза треньорът на Барселона.

"Аз съм твърде зелен, за да се правят каквито и да е сравнения между стиловете на игра на двата отбора", допълни Гуардиола.

"Но могат да се правят сравнения между философията на сър Алекс с тази на Барселона, най-вече с тази на Йохан Кройф", продължава младият специалист.

"Да продължиш да побеждаваш в такъв дълъг период от време, да преминеш през две, три, дори четири поколения играчи, както и да продължаваш да побеждаваш - това е велико! За мен е чест да се изправя срещу такъв човек", завърши испанският наставник.

Двубоят между Барса и Манчестър Юнайтед ще бъде специален както за Гуардиола, така и за сър Алекс Фъргюсън.

И двамата наставници са на път да пренапишат историята на собствените си отбори. Победителят в събота става четирикратен европейски клубен шампион и ще се изравни по този показател с Байерн Мюнхен и Аякс, които делят четвъртото място във вечната ранглиста.

 

Източник: Gol.bg

 
< Prev   Next >
© 2008 Barcelona-Bulgaria.com - Всички права запазени.