Лапорта отговори на критиците PDF Print E-mail
Written by moderator   
Friday, 03 September 2010

laporta.jpgБившият президент на Барселона Жоан Лапорта изтъкна, че всичко което е правил по време на управлението си е било за доброто на клуба. 

В последните дни се появиха сериозни информации, че босът е осъществил някои неправомерни плащания, заради които е нарушена финансовата стабилност на клуба. През юни Лапорта бе наследен на поста от Сандро Росел.

„Исках да направя живота на футболистите достатъчно комфортен. Всичко, което правихме бе напълно легално. Изтъкват се подаръците, които играчите са получавали и наградите, които са взимали за победите, но те напълно ги заслужаваха” каза Лапорта пред TV3.

„Това бе въпрос на уважение към професионалисти, които свършиха много добра работа. Ние опитахме да направим така, че те да се чувстват оценени” добави още бившият бос на клуба.

Лапорта бе начело на Барса между 2003 и 2010 година, като за този период каталунците спечелиха 4 титли на Испания, 2 пъти триумфираха в Шампионската лига, а спечелиха още Кралската купа, световното клубно първенство, 4 пъти суперкупата на Испания, както и суперкупата на Европа.  

Въпреки информациите за финансови затруднения обаче клубът плати 72 милиона евро за нови футболисти, но и продаде играчи за 40 милиона, като освен това се отърва от голямата заплата на Златан Ибрахимович, за когото от догодина ще получи 24 милиона евро от Милан.

Източник: Gol.bg

 
< Prev   Next >
© 2008 Barcelona-Bulgaria.com - Всички права запазени.