Лаудруп: Тази Барса е по-добра от Дрийм тима PDF Print E-mail
Tuesday, 23 March 2010
michael_laudrup.jpg

Бившият футболист на Барселона Михаел Лаудруп обяви, че този състав на клуба е по-добър от онзи, който бе известен с прозвището – Дрийм тим, заради атрактивния футбол, който практикуваше.

Това се случи по времето на Йохан Кройф (1988-1996), като в началото на 90-те каталунците спечелиха 4 поредни титли, а самият Лаудруп бе част от онзи състав, след което премина в големия враг Реал Мадрид .

„Винаги съм смятал, че отборът, от който аз бях част винаги ще има място в сърцата на феновете на клуба, тъй като по това време спечелихме за първи път купата на европейските шампиони, но сегашният тим надминава нашето постижение и според мен е най-добрият за всички времена на Барса” коментира бившият играч пред официалния сайт на УЕФА.

Лаудруп носи екипа на каталунците в периода 1989-1994 и бе част от победата над Сампдория с 1:0 във финала на „Уембли” през 1992 година, както и от спечелването 4 пъти на испанското първенство.

„Това, което го прави толкова специален е комбинацията между отличния футбол, който показва и цялостната структура на клуба. Те знаят как да развиват млади играчи, да им дават възможност да пробият в първия отбор и резултатите са налице. Освен това блестят и с много добри индивидуалисти. Като цяло отборът има стил и философия, които се стреми да спазва. Освен това треньорът им е каталунец, което също е много важно” каза още Лаудруп.
Last Updated ( Tuesday, 23 March 2010 )
 
< Prev   Next >
© 2008 Barcelona-Bulgaria.com - Всички права запазени.